Copyright 2016 © Annemiek van den Heuvel. Zie Contact voor Disclaimer

Webmaster: D. J. Vredeveld.  Alle rechten voorbehouden.

Annemiek van den Heuvel Mijn kunst, mijn reizen
Home Schilderijen Reizen Tentoonstellingen In het Nieuws Opleiding Contact

“Staande Boeddha in groene achtergrond”, 2013


De teksten in het Tibetaans gaan over de ontstaansgeschiedenis van het Tibetaans Boeddhisme. De afgebeelde figuur is een studie van de houding van een zittende boeddha gecombineerd met de houding van een staande boeddha. Eigenlijk een onmogelijke houding, die alleen ervaren yogi’s kunnen uitvoeren.


Olieverf

Afmetingen: 100 X 150 cm

Te koop: € 225,00


Indien u belangstelling heeft voor dit schilderij neem via email contact met mij op.

Van dit schilderij is ook een ansichtkaart beschikbaar: € 1,50 per stuk.


“Studies hoofd van boeddha”, 2012/2014


De boeddha komt van oorsprong uit India en wordt ook wel Gautama, Sakyamuni of historische boeddha genoemd. Volgens de aloude legende was Siddharta Gautama een rijke prins die alles had wat zijn hart begeerde. Later kwam hij in aanraking met het leed van de wereld en besloot hij dat dit anders moest. Hij ruilde zijn leven vol welvaart in voor een minimalistisch bestaan. Mediterend onder een bodhiboom begon hij na te denken over de oorzaak van het lijden in de wereld. Na een tijd zag hij in wat de oorzaak was en vanaf dat moment bereikte Gautama zijn verlichting. Gautama werd “de Boeddha” en hiermee de stichter van het Boeddhisme.

De hedendaagse Aziatische Boeddahbeelden stammen nog steeds af van deze legende en zijn te herkennen aan een man met een slank postuur die met een gewaad in een kleermakerszit zit. Hij heeft lange oorlellen, veroorzaakt door de adellijke oorbellen en een bolvormige knot op zijn hoofd, ushinisha genoemd, als symbool van wijsheid en spiritualiteit. Deze knot is veroorzaakt door het feit dat Boeddha verlichting heeft ervaren.


De studies zijn gemaakt op zwart papier met soft pastelkrijt.

Afmetingen 50 X 70 cm

Elke studie € 100,00 inclusief lijst

Indien u belangstelling heeft voor dit een van deze studies neem via email contact met mij op.


Het blauwe “Alien” Boeddha hoofd is gemaakt op wit papier met oliepastel.

Afmetingen 50 X 70 cm

Te koop: € 100,00 inclusief lijst

Indien u belangstelling heeft voor dit een van deze studies neem via email contact met mij op.


Op verzoek kunnen ansichtkaarten van de studies gemaakt worden. Kosten per ansichtkaart is

dan € 1,50 per stuk.


“De Groene Tara”, 2012

Een Tara is in het boeddhisme een vrouwlijke vredesmanifestatie van verlichtende wijsheid. Er zijn 21 verschillende gedaanten die allen Tara heten in alle kleuren van de regenboog, zoals de Groene Tara en de Witte Tara resp. De godheden van het moederschap en van het handelen. In deze twee favoriete gedaanten zit ze op een troon van lotus en maan en wanneer ze een been uitsteekt betekent dit dat ze gereed is tot handelen.

Tara betekent letterlijk “de redster”. In het boeddhisme is Tara een uitstraling van de bodhisvattva Avalokitesvara. Ze is ontstaan ui tranen die Avalokitesvara uit compassie met alle wezens vloeide. Tara is daarom bovenal de essentie (godheid) van het medeleven. Zij is de moeder van het Tibetaanse volk en staat bekend als een vrome koningin of gemalin.

Afmetingen: 100 x 120 cm

Acrylverf en oostindische inkt op canvas

Privebezit, niet te koop.

“Beschermer”, 2014

De precieze omschrijving ontbreekt nog.Privebezit, niet te koop

Schilderijen met uitleg Back